Vrijwilligersverzekering

Werken er vrijwilligers bij uw organisatie? Wist u dat in Den Haag alle vrijwilligers collectief verzekerd zijn met de Haagse Vrijwilligerspolis? Iedereen die vrijwilligerswerk doet valt hier automatisch onder.

Aanmelden niet nodig

U hoeft als Haagse organisatie dus geen aparte verzekering af te sluiten voor uw vrijwilligers. Ook hoeft u uw vrijwilligers niet aan te melden voor de Haagse Vrijwilligerspolis. Zodra de vrijwilliger voor uw organisatie aan de slag gaat, is deze automatisch verzekerd. Dit geldt ook voor vrijwilligers die buiten de gemeente Den Haag wonen en hier vrijwilligerswerk doen, en voor organisaties die hun vrijwilligers ook buiten de gemeente Den Haag inzetten.

Wat dekt de polis?

De polis biedt dekking voor verschillende risico's. De verzekering bestaat uit:

  • een ongevallen- en persoonlijke eigendommenverzekering,
  • een aansprakelijkheidsverzekering voor rechtspersonen,
  • een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering voor vrijwilligers,
  • een verkeersaansprakelijkheid voor rechtspersonen en
  • een rechtsbijstandverzekering voor vrijwilligers.

Schadeafhandeling via de gemeente

Bureau Risicomanagement van de gemeente is polishouder. Schades die onder de dekking van de polis vallen, kunnen bij het bureau Risicomanagement worden gemeld via rm@denhaag.nl. Daarna krijgt u een schadeformulier toegestuurd dat u ingevuld aan hen kunt retourneren. Zij zijn telefonisch bereikbaar via (070) 353 51 75. Hier vindt u het Dekkingsoverzicht VNG Vrijwilligerspolis.

Welzijn Scheveningen gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.