Nieuw item
Nieuw item

Chauffeur (rolstoel)busvervoer

Organisatieprofiel

Welzijn Scheveningen is een brede welzijnsorganisatie die op meerdere maatschappelijke terreinen actief is. Zij organiseert op verschillende locaties samen met vrijwilligers een aantrekkelijk en op de vraag van bewoners afgestemd activiteitenaanbod voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast wordt ondersteuning geboden aan kwetsbare bewoners met het doel hen volwaardig te laten participeren in de samenleving. Een aanbod van hulp- en dienstverlening wordt hiertoe vanuit het Sociaal Werk ingezet.
Welzijn Scheveningen draagt bovendien zorg voor de Dienstencentrale, het Servicepunt XL en het Vrijwilligerspunt Scheveningen. Het hoofdkantoor van Welzijn Scheveningen is gevestigd op de bovenste verdieping van Wijk- en Dienstencentrum het Couvéehuis.

Uiteraard neemt Welzijn Scheveningen de corona-maatregelen en de richtlijnen vanuit de overheid in acht.

Functie omschrijving

Het Groeps- en Rolstoelvervoer van Welzijn Scheveningen wordt ingezet voor mindervaliden en/of rolstoelgebonden buurtgenoten die bijvoorbeeld naar de huisarts, oogarts of het ziekenhuis moeten. Ook kunnen mensen hier gebruik van maken om naar diverse uitstapjes georganiseerd vanuit o.a. Welzijn Scheveningen te worden gebracht.

Als chauffeur/begeleider van Groeps- en Rolstoelvervoer word je ingewerkt en begeleid door een beroepskracht. Daarna breng je de Scheveningse ouderen veilig naar hun bestemming en weer terug. Je helpt ze met in en uitstappen en zo nodig ook met begeleiden naar de voordeur en/of naar binnen brengen op locatie. Door jouw bijdrage bezorg je hen een dagje uit naar bijvoorbeeld familie, dagbesteding of een andere leuke activiteit!

Functievoorwaarden

  • Je bent minimaal één dag in de week beschikbaar, in afstemming met jou wordt de gewenste dag bepaald.
  • Je bent communicatief en sociaal vaardig en je beheerst de Nederlandse taal.
  • Je hebt geen bezwaar tegen het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (op kosten van Welzijn Scheveningen).

Heb je geen Rijbewijs maar lijkt het je toch leuk om te helpen? Wij zijn ook op zoek naar begeleiders. De begeleider zit naast de chauffeur en helpt de ouderen met in- en uitstappen en begeleidt hen naar binnen.

Deze organisatie biedt

  • een uitgebreid scholingsprogramma (startend met een interne opleiding, daarnaast cursussen rondom EHBO, omgaan met de (doel)groep en (rolstoel-)cliënten veilig vervoeren);
  • 6x per jaar een speciaal chauffeurscafé (in de avonduren);
  • verschillende activiteiten en voordelen (waaronder een verjaardagsattentie, kerstreceptie, kerstattentie en de Vrijwilligerspas);
  • een WA- en ongevallenverzekering op het tijdstip van het vrijwilligerswerk;
  • inspraak via de Vrijwilligersraad;
  • desgewenst een getuigschrift na beëindiging van de werkzaamheden.

Date de publication

16.11.2021

Personne à contacter

Welzijn Scheveningen utilise des cookies pour enregistrer certaines préférences et pour aligner les offres à vos intérêts.