Nieuw item
Nieuw item

Vrijwillige Beheerder Hopje

Organisatieprofiel

Het Hopje is een ruimte aan het Van St. Aldegondeplein in Scheveningen, waar sport- en spelmaterialen uitgeleend worden aan de jeugd. Daarnaast heeft het Hopje ook een buurtfunctie. Ouders drinken een bakje koffie samen, maken een praatje en zijn ook gezamenlijk verantwoordelijk voor het onderhoud van het speelgoed. De beheerder coördineert dit en helpt actief mee met het onderhoud. Daarnaast onderhoudt de beheerder contacten met de buurtbewoners en stimuleert hij/zij het onderlinge contact in de wijk.

Het Hopje valt onder het Kinderwerk van Wijk- en Dienstencentrum het Trefpunt. Het Trefpunt Welzijn Scheveningen is dé centrale plek voor jong en oud in Duindorp en omgeving. Op maandag tot en met vrijdag bent u er vanaf 8.00 uur van harte welkom. Ook in de avonden is er een uitgebreid activiteitenprogramma. Daarbij is het Kinderwerk gevestigd in het Trefpunt waar activiteiten voor kinderen tot 12 jaar worden georganiseerd. Tevens is ook het Servicepunt XL gevestigd in het Trefpunt, waar men terecht kan voor vragen over werk, inkomen, zorg, participatie en welzijn.

Uiteraard nemen Welzijn Scheveningen en het Hopje de corona-maatregelen en de richtlijnen vanuit de overheid in acht.

Functie omschrijving

Spelen jouw kinderen vaak op het plein en/of heb je een paar uurtjes over? Word ook vrijwilliger van het gezellige team en help mee met onder andere het speelgoed buiten zetten, het toezicht houden op uitgeleend speelgoed en het netjes achterlaten van de ruimte.

Het Hopje is op diverse tijden geopend. Op welke dag en tijd je als vrijwilliger kan helpen bij het Hopje wordt natuurlijk in overleg met jou bepaald.

Functievoorwaarden

  • Je bent enthousiast, gastvrij en sociaal en communicatief vaardig.
  • Je onderhoudt graag een goed contact met kinderen en hun ouders.
  • Je hebt geen bezwaar tegen het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (de kosten hiervan kunnen door Welzijn Scheveningen worden vergoed).

Deze organisatie biedt

  • een boeiende en afwisselende functie;
  • verschillende activiteiten en voordelen (waaronder een verjaardagsattentie, kerstreceptie, kerstattentie en de Vrijwilligerspas);
  • begeleiding door een verantwoordelijk medewerker;
  • mogelijkheden voor deskundigheidsbevordering indien relevant voor de functie;
  • een WA- en ongevallenverzekering op het tijdstip van het vrijwilligerswerk;
  • inspraak via de Vrijwilligersraad;
  • desgewenst een getuigschrift na beëindiging van de werkzaamheden.

Lieu

Van St. Aldegondeplein

Date de publication

01.10.2022

Personne à contacter

Caron

Welzijn Scheveningen utilise des cookies pour enregistrer certaines préférences et pour aligner les offres à vos intérêts.