Haagse Vrijwilligers Academie

Trainingen via de Den Haag Doet Vrijwilligersacademie


Op de site van de Den Haag Doet Vrijwilligersacademie vindt u diverse cursussen, trainingen en workshops voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties die door een verscheidenheid aan organisaties en verenigingen in Den Haag worden aangeboden.

Zo vindt er binnenkort voor vrijwilligersorganisaties een interessante workshop plaats m.b.t. de samenwerking met vrijwilligers met een psychische kwetsbaarheid.
Zowel Stichting Anton Constandse als Kompassie begeleiden mensen met een psychische kwetsbaarheid naar vrijwilligerswerk. Waar zij nogal eens tegenaan lopen is dat de kennismaking in eerste instantie positief verloopt, maar dat eenmaal aan het werk de samenwerking toch tegenvalt. De verwachtingen over en weer stemmen niet overeen; de vrijwilliger komt niet goed uit de verf en/of vertoont gedrag waar de organisatie niet goed raad mee weet. Daarom hebben zij de handen ineen geslagen en samen de workshop ontwikkeld genaamd ‘Werken met psychisch kwetsbare vrijwilligers, hoe doe je dat?’. Deze vindt plaats op 24 november 2016. Zij hopen hiermee meer bekendheid, begrip en daarmee ook meer mogelijkheden te creëren voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Uiteindelijk is iedereen immers gebaat bij een succesvolle en blijvende match! Voor meer informatie of uw aanmelding verwijzen wij u graag door naar de Den Haag Doet Vrijwilligersacademie via https://denhaagdoetvrijwilligersacademie.nl/cursus/580745f4dbf6c2bf2f7b2494/werken-met-psychisch-kwetsbare-vrijwilligers-hoe-doe-je-dat.

 

Welzijn Scheveningen gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.