Interviews met vrijwilligers van Welzijn Scheveningen

Vrijwilliger Nelleke Roeleveld

In de afgelopen jaren heeft Nelleke Roeleveld met veel plezier als vrijwilliger bij Welzijn Scheveningen gewerkt. Ondertussen heeft zij, na het doen van vrijwilligerswerk. een nieuwe baan gevonden als fulltime onderwijsassistente. Wij wensen haar ontzettend veel plezier binnen haar nieuwe functie en bedanken haar voor haar inzet.

Het verhaal van Nelleke Roeleveld als vrijwilliger bij Welzijn Scheveningen:

‘’Na een jaar thuis te hebben gezeten, vond ik dat het tijd was om iets te gaan doen. Ik wilde namelijk graag meer onder de mensen zijn en iets voor de maatschappij betekenen. Ik had via via over het Vrijwilligerspunt in (toen nog) het Kalhuis gehoord en op een dag besloot ik om er naartoe te gaan. Daar ben ik met open armen ontvangen en is er samen met mij naar een passende vacature gezocht. Uiteindelijk ben ik elke dinsdag- en donderdagochtend als gastvrouw bij het oude Couvéehuis aan de slag gegaan en deze werkzaamheden heb ik ook voortgezet in het huidige Couvéehuis.’’

‘’Als gastvrouw zorg ik voor de thee en koffie en ontvang ik de gasten van het Couvéehuis. Eigenlijk houdt de taak veel meer in; ik ruim bijvoorbeeld ook de kelder op, ik sorteer, vul bij, ik spiegel de producten als er grote bestellingen binnen zijn gekomen en ik maak schoon. Het komt ook voor dat ik de telefoon oppak als Marja (de locatiemanager van het Couvéehuis) even niet op haar plek zit.’’

‘’Ik ben dus een beetje van alle markten thuis, want ik ben als gastvrouw ook veel in gesprek met leden van bijvoorbeeld de bridge- of boetseerclub. Wat mij erg is bijgebleven, is dat een mevrouw op een dag langskwam en vertelde dat haar echtgenoot die ik persoonlijk kende, overleden was. De mevrouw vroeg toen aan mij of ik de ruimte beneden in het Couvéehuis mooi wilde inrichten met een foto van haar man, zodat mensen daar de gelegenheid hadden om haar te condoleren. Ik ben blij dat ik dit voor haar heb kunnen doen.’’

‘’Wat ik erg leuk vind aan Welzijn Scheveningen, is dat er regelmatig vrijwilligersuitjes plaatsvinden. Zo zijn we een tijd geleden zeehonden gaan bekijken en daarna zijn we lekker gaan lunchen. Ook vind ik de kerstperiode altijd erg leuk; ik help dan mee de versiering op te hangen en de kerstboom op te tuigen. Daarnaast ben ik blij dat ik bij Welzijn Scheveningen de kans heb gekregen om de certificaten BHV en Sociale Hygiëne te behalen.’’ 


 

Vrijwilliger Saheeda Sadal

Saheeda, hoe lang ben je al vrijwilliger bij Welzijn Scheveningen en hoe ben je hier terecht gekomen?
Ik ben in 2014 terechtgekomen bij Welzijn Scheveningen, omdat ik graag iets voor de maatschappij wilde betekenen. Het begon met de landelijke vrijwilligersdagen waarop ik flyerde voor de voedselbank van Welzijn Scheveningen. Ons filiaal had de meeste producten opgehaald en toen Jan hoorde dat ik op zoek was naar vrijwilligerswerk, ben ik via hem bij de Dienstencentrale terechtgekomen.

Kun je uitleggen wat je bij de Dienstencentrale doet?
De Dienstencentrale bestaat uit de Particuliere Vervoersdienst en de Klussendienst. Als ouderen bellen voor een rit, dan neem ik de rit aan en plan ik een chauffeur in. Hetzelfde geldt voor de klussendienst: als een oudere belt omdat er een klus gedaan moet worden, dan kan ik een klusjesman inplannen. Daarnaast schrijf ik ouderen in en geef ik hen informatie.

Wat geeft jou voldoening in dit werk Saheeda?
Voldoening krijg ik als ouderen heel blij zijn dat ze vervoer hebben en dat er een chauffeur met ze meegaat. Ze bedanken mij omdat ik ze goed heb geholpen. Soms willen ze gewoon een luisterend oor en als ik tijd heb dan luister ik ook naar ze. Sommige ouderen bel ik elke maand wel om te vragen hoe het met ze gaat en sommige ouderen bellen speciaal om mij te spreken. Wat ik ook leuk vind is dat je bij dit werk ook een band opbouwt met de chauffeurs.

Wat vind je zo leuk aan Welzijn Scheveningen?
Mijn hart ligt bij Welzijn Scheveningen. De collega’s zijn ontzettend lief. Vanaf de eerste dag voelde ik dat ik hier wilde blijven. Ik vind de activiteiten die voor ouderen worden georganiseerd ook erg leuk.

Wat zou je nog meer willen doen?
Ik zou wel wat meer administratieve werkzaamheden willen doen. Ik ben heel administratief en sociaal onderlegd, omdat ik directiesecretaresse en projectmedewerker ben geweest. Daarom zou ik hier graag meer mee willen doen. Om die reden zou ik ook wel weekendbeheerder willen worden, maar daar moet ik eerst mijn BHV voor halen. Ik hoop dat dit lukt!
Wat zou je tegen de rest van de vrijwilligers willen zeggen?
Kom een keer op de maandag- of dinsdagochtend langs om te kijken wat ik doe!


Welzijn Scheveningen gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.