Interviews met vrijwilligers van Welzijn Scheveningen

Vrijwilliger Saheeda Sadal

Saheeda, hoe lang ben je al vrijwilliger bij Welzijn Scheveningen en hoe ben je hier terecht gekomen?
Ik ben in 2014 terechtgekomen bij Welzijn Scheveningen, omdat ik graag iets voor de maatschappij wilde betekenen. Het begon met de landelijke vrijwilligersdagen waarop ik flyerde voor de voedselbank van Welzijn Scheveningen. Ons filiaal had de meeste producten opgehaald en toen Jan hoorde dat ik op zoek was naar vrijwilligerswerk, ben ik via hem bij de Dienstencentrale terechtgekomen.

Kun je uitleggen wat je bij de Dienstencentrale doet?
De Dienstencentrale bestaat uit de Particuliere Vervoersdienst en de Klussendienst. Als ouderen bellen voor een rit, dan neem ik de rit aan en plan ik een chauffeur in. Hetzelfde geldt voor de klussendienst: als een oudere belt omdat er een klus gedaan moet worden, dan kan ik een klusjesman inplannen. Daarnaast schrijf ik ouderen in en geef ik hen informatie.

Wat geeft jou voldoening in dit werk Saheeda?
Voldoening krijg ik als ouderen heel blij zijn dat ze vervoer hebben en dat er een chauffeur met ze meegaat. Ze bedanken mij omdat ik ze goed heb geholpen. Soms willen ze gewoon een luisterend oor en als ik tijd heb dan luister ik ook naar ze. Sommige ouderen bel ik elke maand wel om te vragen hoe het met ze gaat en sommige ouderen bellen speciaal om mij te spreken. Wat ik ook leuk vind is dat je bij dit werk ook een band opbouwt met de chauffeurs.

Wat vind je zo leuk aan Welzijn Scheveningen?
Mijn hart ligt bij Welzijn Scheveningen. De collega’s zijn ontzettend lief. Vanaf de eerste dag voelde ik dat ik hier wilde blijven. Ik vind de activiteiten die voor ouderen worden georganiseerd ook erg leuk.

Wat zou je nog meer willen doen?
Ik zou wel wat meer administratieve werkzaamheden willen doen. Ik ben heel administratief en sociaal onderlegd, omdat ik directiesecretaresse en projectmedewerker ben geweest. Daarom zou ik hier graag meer mee willen doen. Om die reden zou ik ook wel weekendbeheerder willen worden, maar daar moet ik eerst mijn BHV voor halen. Ik hoop dat dit lukt!
Wat zou je tegen de rest van de vrijwilligers willen zeggen?
Kom een keer op de maandag- of dinsdagochtend langs om te kijken wat ik doe!
Welzijn Scheveningen gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.